Op de N-weg bij de AZC in Ter Apel is een vluchteling aangereden door een vrachtwagen en om het leven gekomen. Op de Facebook pagina van Drents Nieuws gaan mensen los met schaamteloze, en soms wel strafbare, reacties. Drents Nieuws monitort niets en lijkt geen antiracisme beleid te hebben. 

Op 29 augustus omstreeks 12:30 uur wordt een vluchteling op de N366 in Ter Apel aangereden door een vrachtwagen. De persoon die werd aangereden heeft het, ondanks dat de hulpdiensten er snel waren en hun best deden, helaas niet overleefd.

Drenths Nieuws publiceerde het bericht van GroningenActueel.nl op hun Facebook pagina. En toen kwam racistisch Drenthe tevoorschijn. 
Massal reageren mensen met “Sterkte voor de chauffeur”. Danny Kuipers reageert met “Zonde van die vrachtwagen”. 


Wietse van der Heide vindt het belangrijk dat de chauffeur goede nazorg krijgt, de rest boeit volgens hem niet zo. Nog erger wordt het met de reactie van Meinie Huisman Veenstra die zegt “Het hadden er 10 moeten zijn”.

En dan heb je Wendy Bka. Die maakt het helemaal bont en maakt zichzelf strafbaar. Ze roept “Nou haal dat bord ook maar weg. Een N weg waar je 100 km mag rijden en dan voor die idioten uit verweggisthan een bord plaatsen met pas op voetgangers. Nope….ik pas maar niet op !!”. Met andere woorden: als Wendy vluchtelingen tegen komt op de N-weg, die uit de oorlog gevlucht zijn om in leven te blijven, rijdt Wendy ze wel dood. 

Hoewel er zulke erge dingen worden geroepen bij het feit dat iemand is overleden, die nabestaanden heeft, en zulke gevaarlijke uitspraken en aankondigingen worden gedaan, lijkt Drents Nieuws niks aan monitoring te doen en hanteert geen regels over fatsoenlijk met elkaar omgaan. Blijkbaar vinden zij het normaal dat mensen zulke dingen roepen. Hopelijk vindt Facebook dat niet en doen zij er wel aan. 

Paar jaar geleden kwamen zulke reacties tenminste met nep accounts en was het wat milder. Ook was monitoring wat strakker. Tegenwoordig lijkt het schaamteloos te gebeuren zonder enige gevolgen. Pagina’s zoals Drents Nieuws doen er niets aan op hun pagina en laten het in vrije loop, Facebook bestraft ze niet en de overheid doet al helemaal niets.

Sterkte aan de nabestaanden van het slachtoffer en aan de chauffeur.


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in